Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 13:39

Οι τράπεζες ταλαιπωρούν πολίτες και επιχειρήσεις 

Γράφτηκε από τον

Οι τράπεζες ταλαιπωρούν πολίτες και επιχειρήσεις 

 

Τα τραπεζικά ηλεκτρονικά συστήματα έχουν "κρεμάσει" τις τελευταίες μέρες παίρνοντας στο λαιμό τους επιχειρήσεις και πελάτες που προσπαθούν μάταια να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν πολλές αγορές ματαιώθηκαν εξαιτίας προβλήματος στα POS και στα ΑΤΜ. Οπως μας είπαν έμποροι της Καλαμάτας, πολλοί πελάτες έφυγαν αφήνοντας τα προϊόντα που ήθελαν να αγοράσουν επειδή δεν μπορούσαν ούτε να πληρώσουν με κάρτα ούτε να κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ. Οι καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση καθώς πληρώνουν υψηλές προμήθειες για τη χρήση των POS απολαμβάνοντας υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας. 

Χθες τα προβλήματα επεκτάθηκαν και στις τραπεζικές συναλλαγές μέσω υπολογιστών, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι προτίμησαν να πληρώσουν διαδικτυακά τις υποχρεώσεις τους. Ομως οι συναλλαγές κόβονταν στη μέση χωρίς να γνωρίζουν αν τελικώς έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή τον ΕΝΦΙΑ. Τώρα θα πρέπει να περιμένουν την εκκαθάριση των τραπεζικών εργασιών για να διαπιστώσουν αν κατάφεραν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Παράλληλα τριτοκοσμική είναι η ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν υπομονετικά κάθε μήνα στα ΑΤΜ για να πάρουν τη σύνταξή τους, επειδή οι τράπεζες προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι και δεν τοποθετούν περισσότερα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι τραπεζίτες και τα μεγαλοστελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει κάποιου είδους ασυλία και ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο, επειδή πολίτες και επιχειρήσεις έχουν ανάγκες μεγαλύτερες από τα δικαιώματά τους. Ούτε ξέρω αν πραγματικά πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς που γοητεύονται με χάντρες και είναι έτοιμοι να ανταλλάξουν τον πλούτο τους για ένα κομπολόι. Το μόνο που ξέρω είναι πως είναι ανόητο το 2017 να ταλαιπωρείται ο κόσμος επειδή "κρέμασε" το ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα, ειδικά σε μια χώρα που οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών που τους ταλαιπωρούν. 

 Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 13:42